Leseåret 2015 og planer for i år

Jeg hadde ingen lesemål for 2015, og kanskje nettopp derfor ble det mye lesing. En kan lure på om lesemål i seg selv virker hemmende eller stressende på selve lesingen. Å lese masse bare for å oppnå et høyere tall er det kanskje liten mening i. Likevel: Det å konkurrere litt med seg selv og å pushe seg til å fokusere på tekst, er ikke så dumt. Å lese er en fin måte å øke konsentrasjonen og bli mer tilstedeværende mentalt sett (kanskje ikke underveis mens lesing pågår, hvem er vel ikke fjern da?).

Jeg har heller ikke noe lesemål for i år. I fjor leste jeg det jeg fikk lyst til der og da uten å tenke at bøkene skulle passe inn i et mønster eller oppfylle noen krav, eller lignende. Slik har jeg tenkt å fortsette i år, rett og slett la lysten styre hva jeg leser. Det er likevel ikke til å komme bort fra at jeg raskt tenker organisering og strukturering av det jeg leser, så det er stor sannsynlighet for at årets lesing ikke blir så fri som jeg later som jeg får til.

Denne bloggen er ett år gammel. Det har blitt 22 publiserte innlegg, ikke så mange som jeg trodde det skulle bli. Jeg klarer ikke skrive så ofte som jeg ønsker og flere innlegg ligger lagret som kladd under overflaten.

Det å skrive under fullt navn kjenner jeg at hemmer meg. Jeg skriver ikke så fritt når jeg skal «representere meg selv», men er mer skeptisk og anspent og dermed dukker det opp flere skrivefeil jeg ikke ser før gjennomlesing lenge etter publiseringen. Skrivefeil er det verste som skjer, flaut er det.

Jeg vet at noen leser det jeg skriver (hurra!), og det ville vært fint om du la igjen en liten hilsen i kommentarfeltet til dette innlegget. Om du ikke vet hva du skal skrive, kan du tenke på hva lesemål gjør for deg, på hvorfor du leser og si litt om hva slags type innlegg du liker best: Rene bokanmeldelser, metainnlegg om lesing eller noe annet.

Jeg ønsker deg et godt leseår!

Nå skal jeg lage listen min over favorittbøker lest i 2015!

Reklame

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s